/zaura/ podcast

zaura significa revolución. esta palabra árabe retumba por las calles de la región de oriente medio y el norte de áfrica.

zaura nace en respuesta a una ausencia. un hueco entre orillas del mediterráneo. esta zaura es un puente. entre la academia y la sociedad. entre pasados enterrados que hoy crean conflictos. entre jóvenes apasionadas del cambio. un puente entre estereotipos y verdades. entre negatividad y esperanza. la zaura es un puente listo para ser cruzado.

bienvenidas a zaura. yo soy andrea lópez-tomàs desde beirut.


l'altra riba – sis mesos sense la shirin abu aqleh /zaura/

11 de maig de 2022. Jenin, territoris palestins ocupats. La periodista Shirin Abu Aqleh rep un tret a l'espai que deixen el seu casc i la seva armilla antibales amb la paraula premsa. Allà, darrere de la seva orella, una bala acaba amb la seva vida. Després de dècades sent el rostre d'Al Jazeera informant sobre els abusos a la població palestina, ara ella s'ha convertit en la notícia. Però la seva veu no s'ha silenciat del tot, ja que, arreu del món, organitzacions i mitjans internacionals han llençat investigacions per aclarir què va passar amb Abu Aqleh i fer justícia. La mort de la Shirin és un altre exemple dels abusos contra periodistes als territoris palestins ocupats i dels obstacles al ple desenvolupament de la llibertat de premsa. Reporters Sense Fronteres (RSF) ha informat que, a la Cisjordània ocupada, els i les professionals de la informació són víctimes per partida doble de l'Autoritat Palestina i de les forces d'ocupació israelianes. A la Gaza bloquejada, els bombardejos israelians han destruït la seu d'una vintena de mitjans locals i internacionals. RSF ha demanat a la Cort Penal Internacional que ho investigui com a crims de guerra. En aquesta primera entrega de l'altra riba, hem parlat amb la periodista Natalia Sancha, membre d'ACM – Contamos el Mundo, per recordar la vida i la feina de la Shirin Abu Aqleh, i per denunciar la impunitat israeliana mig any després de l'assassinat de la icònica periodista. L'altra riba son las píndoles sonores de Reporters Sense Fronteres sobre els i les periodistes a l'altra riba de la Mediterrània. Des de la libanesa Beirut, Andrea López-Tomàs, periodista i fundadora del podcast /zaura/, us apropa a històries en defensa de la llibertat de premsa i que lluiten contra la impunitat i l'oblit.  — Send in a voice message: https://anchor.fm/zaura/message
  1. l'altra riba – sis mesos sense la shirin abu aqleh
  2. la otra orilla – seis meses sin shirin abu aqleh
  3. 014. unidas por la música
  4. 013. periodismo desde siria hasta madrid
  5. 012. balas para todas

sigue la /zaura/ en twitter.


%d bloggers like this: